Suomen Suoramainonta ja Kaukokiito yhteistyöhön

Kaukokiito on vastannut keväästä lähtien Suomen Suoramainonnan (SSM) jakelutuotteiden kuljetuksista SSM:n paikallisiin jakeluyhtiöihin ympäri Suomen. 

Suomen Suoramainonnan terminaalissa Helsingin Konalassa käy torstaisin kuhina. Kaukokiidon autoon lastataan lavoittain painotuotteita: Jyskin mainoslehtiä, Bilteman katalogeja, julkisen sektorin flyereita, kaupunkilehtiä. Samaan aikaan kymmenet Kaukokiito-kuljettajat ympäri Suomen peruuttavat SSM:n ja asiakkaiden yhteistyöpainotalojen pihoihin samalla asialla: Kaukokiito kuljettaa kerran viikossa valtavia määriä painotuotteita SSM:n paikallisiin jakeluyhtiöihin jaettavaksi kotitalouksiin ympäri Suomen.

Helsingin terminaalin yhteydessä toimii myös Suomen Suoramainonnan pääkonttori, jonka pitkän pöydän ääressä istuu tyytyväisiä miehiä: SSM:n hankinnan ja asiakaspalvelun operatiivinen johtaja Jyrki Nygård, myynti- ja markkinointipäällikkö Pasi Latva sekä Kaukokiidon myyntipäällikkö Petri Palonen kertovat keväällä alkaneesta yhteistyöstä.

Suomen Suoramainonnan ja Kaukokiidon yhteistyötä edelsi kuljetuspalveluiden kilpailutus, jonka SSM aloitti loppuvuodesta 2017. Kumppanin valinnassa painoi ennen kaikkea toimitusvarmuus, hyvä lähetysten seurantamahdollisuus ja tahtotila kehittää toimintoja yhdessä.

– Meidän tuotteemme on kuin tuoretavara – sillä on pilaantumispäivä. Myöhässä jaettu printtikampanja merkitsisi meille ja asiakkaillemme menetettyjä euroja. Samalla massat ovat suuria, vuosittain jopa 25 000–30 000 rahtikirjaa. Yhdessä ne tekevät logistiikastamme hyvin sensitiivistä: siksi toimitusvarmuus ja mahdollisuus seurata lähetyksiä kollikohtaisesti olivat meille ehdottoman tärkeitä tekijöitä kuljetuskumppania valitessamme, Jyrki kertoo.

– Meille oli lisäksi tärkeää havaita, että ajattelemme bisneksestä samalla tavalla. Kuljetuspalvelut ovat osa asiakkaillemme myytävää palvelua, ja se nivoo Kaukokiidon olennaiseksi osaksi palveluprosessiamme, Pasi jatkaa. Lue juttu kokonaisuudessaan täältä

Teksti: Tuuli Mäkelä, Kuva: Olli Laakso

Lisätiedot: Operatiivinen johtaja Jyrki Nygård | 040 - 560 5220 | jyrki.nygard@suoramainonta.fi