Suomen Jätskiauto Oy

 

Jäätelöautojen iloinen tunnusmusiikki on odotettu asia kesällä, mutta Suomen Jätskiauto Oy:ssa tehdään lujasti töitä ympäri vuoden 

 

  • Aloitti toimintansa v. 2014 Kuopiossa
  • Jäätelön ja pakasteiden vähittäis- ja tukkumyynti
  • Työllistää yli 110 työntekijää (sesonkiaikoina)
  • Toimii koko maan laajuisesti
  •  Franchising-liiketoimintamalli
  • v. 2021 liikevaihto 5,3 milj. €

 

SSM auttaa asiakasetsinnässä 

Jäätelön myynti liikuteltavasta myyntipisteestä on vanha keksintö. Aikoinaan miehet toreilla ja turuilla myivät jäätelöä suoraan kärrystä, mihin oleellisesti kuului iloisesti soittava posetiivi. Nyt posetiivin kutsu "raikuu" jäätelöautojen kaiuttimista, niiden lähestyessä myyntipisteitä. Entisaikaan jäätelömyyjälle riitti kaupungin keskeinen tori ja sen lähitienoot, mutta nykyään asiakkaat on löydettävä tehokkaasti. Ja turhia ajokilometrejä tulee välttää. Menestymisen elinehto on tänään hyvä reitin suunnittelu.

 

Huolellisesti suunniteltu reitti on keskeinen tekijä

Suomen Jätskiauto Oy on kotimainen, Kuopiosta käsin toimiva ja franchising-periaatteella toimiva yritys. Myyntitoimintaa pyörittää seitsemän (v. 2018) franchising-yritystä eri puolilla maata.

Suomen Jätskiauto Oy aloitti toimintansa keväällä 2014, kun kansainvälisomisteinen ketju oli lopettanut toimintansa Suomessa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2021 5,3 milj. €.

Jätsiauto Oy:n yrittäjä Veijo Laitisen mukaan jäätelönmyynti jäätelöautoilla on herkkää liiketoimintaa, missä näkyy heti sään vaikutukset. Tuloksen tekemiseen tarvitaan, hyvien tuotteiden lisäksi, hyvät myyjät sekä ennenkaikkea huolellisesti suunnitellut reitit. Koko liiketoiminnan tulos on tehtävä lyhyellä aikavälillä maalis-syyskuussa.

Koko liiketoiminnan tulos on tehtävä lyhyellä aikavälillä. Ensimmäiset autot lähtevät reiteille maaliskuussa ja ajot lopetetaan syyskuussa. Tänä aikana on tehtävä tulos, joten markkinoinnin onnistuminen on lähes "kuolemankysymys" tavan liiketoiminnan kannalta.

Suorajakelu on tärkein markkinointivälineemme

Seppo Tumppila ja Juha Lauronen ovat Etelä-Suomen Jäätelö Oy:n yrittäjiä. Helmikuun räntäsäässä he odottavat Vantaan toimistollaan innostuneena sesongin alkua. Sesongin onnistumiseen ja sen varmistamiseen on vaadittu huolellista suunnittelutyötä, missä SSM:n suorajakelun oikea kohdentaminen on todettu onnistuneeksi. 

Ylivoimaisesti tärkein markkinointivälineemme on SSM:n suorajakeluna toteutettu mainoksemme. Sen kohdistaminen on onnistunut hyvin ja odotamme mainoksen toimivan myös tänä vuonna, sanoo Seppo Tumppila.